1. Päivä

Päiväksi oli ennustettu kohtalaisen kevyttä tuulta ja auringonpaistetta. Ensimmäinen lähtö myöhästyikin vähän tuulen keveyden vuoksi. Kruunuvuoren selällä on tunnetusti haastelliset tuulet, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen kisa.

Päivä aloitettiin laiturissa spinnun paikkauksella. Kippari olisi toivonut spinnuun kukkia tai sydämiä, mutta olisi siinä tapauksessa kuulemma pitänyt itse paikata.... Päivän tavoitteeksi asetettiin, ettei kovin pahasti mokattaisi. Tämän kertaiseen naisistoon saatiin Atlantin ylitykseltä juuri kotiutunut Marianne keulagastiksi, ensimmäistä kertaa ratakisoissa oleva Anu spinnun skuuttaajaksi ja Janika perinteisesti isoon. Lokia ei vieläkään ole saatu kuntoon, joten purjehdimme perstuntumalta.

Eka startti

Saatiin todella huono lähtö eikä muutenkaan kulkenut. Sijoitus 7/8. Purjeiden trimmaukseen keskittyminen varmaan aiheutti sen, ettei kisasta oikein jäänyt muistikuvia.

Toinen startti

Tällä kertaa saatiin todella hyvä lähtö.  Pari ekaa kierrosta oltiin hyvin kisassa mukana. Viimeisellä alamerkillä päästiin Maximuksen ohi, mutta vendattiin vasempaan laitaan, kun maximus ja Järnet jatkoivat suoraan. Vendattiin uudelleen keskelle, jossa ei tuullut ja oikeaa laitaa purjehtineet maximus ja järnet menivät ohi. Järnet osui ylämerkkiin, vaikka myöhemmin väitti ettei osunut. Sijoitus 8/8

 

Laituriin palasi veneellinen apeita naisia. Onneksi olimme tälläkin kerralla varautuneet hyvillä eväillä ja saimme laiturissa herkutella Anun leipomalla kasvispiirakalla ja skumpalla. Seuraksi veneelle saimme myös Merin joka toi lupaamansa juustokakun. Päivän lopuksi paikkailimme spinnua, jonka alareuna oli revennyt. GPS oli säädetty Atlantin ylitystä varten, joten emme saaneet päivän trackia ulos.

 
 
2. Päivä
Ennustettu vaihtelevaa tuulta ja iltapäivästä alkaen tosi kovaa. Koko päiväksi oli myös luvassa sadetta. Yritettiin vähän hakea tsemppiä tulevaan päivään, joten tavoitteena oli voittaa Kira.

Eka startti

Hyvä lähtö. Rata oli nyt rakennettu niin, että ylämerkki oli kallioiden alla, joka aiheutti levittäjälle todella mielenkiintoiset tuulet. Sijoitus taas 7/8. Sade taisi huuhtoa kaikki muistikuvat tästä lädöstä.

Starttien välissä alkoi naisistolle tulla kylmä läpimärissä vaatteissa joten harrastimme taukojumppaa. Kyykkyjä ja pilatesliikkeitä. Välillä oli myös kovia puuskia ja vene meinasi lähteä lapasesta pelkällä isolla. Radan suuntaa korjattiin vähän ja vielä enemmän sinne kallioiden alle.

Toinen startti

Lähtö ei ollut erikoisen hyvä. Alussa kovempia puuskia ja harkittiin, ettei nostettaisi spinnua. Takana tullut Järnet viritti spinnua joten oli pakko kokeilla. Alamerkille tulot oli haasteellisia, ensimmäisellä kerralla märkä spinnu takertui etustaagiin ja fokkaan, eikä fokka noussut. Toisella kiekalla laskettiin spinnu ennen fokan nostamista. Kolmannella kiekalla fokan nostaminen ja puomin irrottaminen samanaikaisesti hämmensi osaa naisistosta.
 
Laituriin palasi tällä kertaa veneellinen uitettuja koiria... kuitenkin mieliala hieman edellistä päivää parempana, kun ei sentään jääty ihan viimeiseksi.
 
Rannassa saatiin herkutella Merin lupaamaall juustokakkulla, jota laivarotat eivät ollleet syöneet yön aikana sekä punaisella skumpalla. Syötiin terassilla katoksessa
kaatosateessa litimärät vaatteet päällä. Viikonlopun kokonaissijoitus 7/8.

Taktikon analyysi koko viikonlopusta:
miinusta:
taktikko talviterässä, haastavat olosuhteet vaatisivat tarkempaa seuraamista.
trimmit hakusessa.
spinnupuomi jumitti.
hyvää:
spinnun nostot sujuivat.
ongelmista huolimatta hyviä merkinkiertoja

 

Ei hävitty, vaikkei sujunutkaan kuin strömsössä!