Priscan naisiston kisakausi alkoi kauniissa ja lämpöisessä säässä. Tuulta oli ennustettu heikosti ja iltaa kohti vielä vähemmän. Kausi starttasi hieman muuttuneella kokoonpanolla yhden naisen jäädessä kasvattamaan tulevaa purjehdussukupolvea ja toisen kelluessa vielä Atlantin aalloilla. Tähän kisaan lähti Janika (iso), Anu (fokka ja spinnu), Anna (keula) ja Henna perinteisesti pinnassa. Kippari on ehkä jo vähän tottunut kisailuun tai sitten illan kevyeksi ennustettu sää auttoi, mutta paniikki alkoi vasta iltapäivällä. Eli yö oli kerrankin nukuttu ihan kiitettävästi ja aamupäivällä vielä kykeni keskittymään jopa töihin.

Kova keskustelu käytiin rannassa siitä, mitä kukakin aikoo laittaa päälleen. Ilta oli kyllä melko lämmin, mutta vesi tunnetusti kylmää. Joten laitettiin kaikki reippaasti varusteita. Kipparillakin oli useampi kerros villaa. Melko heti huomasi, että vaatetta on liikaa, mutta eipä ainakaan paleltanut.

Lähdimme taas innokkaana radalla, tosin melko myöhään. Ehdittiin kuitenkin rata-alueella ennen ensimmäistä varoitusviestiä. Naisistosta kippari oli ehtinyt jopa käydä vesillä tänä keväänä. Muilla alku meni köysien opetteluun ja veneen osien muistelemiseen. Tänä vuonna ei kuitenkaan enää katsota tuulen suuntaa vinssistä... Spinnukin saatiin viimein asennettua keulaluukkuun paikoilleen odottamaan. Ja ehdittiin nostaa iso ennen ensimmäistä varoitusviestiä. Kukaan vain ei siinä muistanut ottaa kelloon aikaa, joten oltiin vähän pihalla ajankulkusta. Se kostautuikin lähdössä ja lähdettiin vähän myöhässä... kuitenkin minuutin sisällä paukusta.

Hyvin saatiin vene kulkemaan kryssillä vaikka tuuli olikin aika kevyttä. Ja sovittiin jo hyvissä ajoin ennen kääntömerkkiä, että spinnun ei tarvitse nousta heti merkiltä. Meidän keulagastimme oli nimittäin keulalla ensimmäistä kertaa.  Kryssillä ohittelimme vuorotellen toisiamme yhden veneen kanssa ja ohitimme toisen veneen alakautta sen jälkeen kun he olivat ensin yrittäneet nostattaa meidät ulos radalta.

Kääntömerkille tulimme sijalla kahdeksan. Siinä vaiheessa kippari hyppäsi kannelle keulagastin henkiseksi tueksi ja jätti peräpään hoitamisen muille. Köydet löysivät paikkansa melko nopeasti ja spinnukin nousi ensimmäisen jiipin jälkeen. Spinnujiipit sujui mallikkaasti meidän uudelta keulagastilta ja spinnuklin lensi koko ajan. Ei hullumpi saavutus ollenkaan.

Kilpailulautakunta oli päättänyt helpottaa meidän urakkaa vähän ja oli tuonut maalin pikkuisen lähemmäksi. Ehkä heitäkin pelotti se mahdollinen tuulen loppuminen kokonaan... Viimeinen suora ennen maalia vedettiinkin sitten ihan sivutuulispinnuilua.

Kokonaissijoitus kisassa oli 10/16. Hyvä alku kaudelle. Ei oltu viimeisiä! Tälle kisalle olimme unohtaneet asettaa tavoitteet viime kauden tapaan. Mutta ainakin starttasimme ja tulimme maaliin ja spinnukin nousi ja jiippasi mallikkaasti. Ensi kisan tavoite on nostaa spinnu heti merkiltä ja että muistetaan ottaa aikaa varoitusviestistä.