Kauden toinen tiistis saatiin viettää myös kauniissa kevät säässä. Tuulta oli illalle ennustettu taas vähän nihkeästi, mutta sitä kuitenkin riitti koko kisan ajaksi. Tämän kerran naisistoon saatiin Janika ja Anna sekä Anun yllättävien työmatkojen tuurajaksi Mervi. Mervin viime kauden purjehdukset olivat jääneet kokonaan väliin, joten alkuun piti taas kertailla veneen osien nimiä ja etsiä tarvittavat köydet. Loki oli pättänyt sanoa yhteistyösopimuksensa irti ja saimme tulla tänään toimeen kokonaan ilman nopeusmittaria. Onneksi sentään oli uusi hieno spinnupuominpussi jo paikallaan.

Tällä kertaa päästiin lähtöalueelle jo ennen lautakuntavenettä ja ehdittiin vähän hakea trimmejä. Myös ajanotto oli kohdillaan. Lähtö menikin sitten ihan plörinäksi kipparin tunaroinnin vuoksi. Tuulen suunnan hahmottaminen jotenkin ontui ja kuvittelin pääseväni styyran halssilla lähtöviivan yli (niinkuin silleen normaalisti) mutta tuuli tulikin lähtölinjan suuntaisesti. Joten lähtölinja pääsi yli vain paaran halssilla. Oltiin kyllä ihan linjalla silloin kun pitikin.

Lähtö meni turhan monen vendan telkemisen myötä ihan häselleykseksi ja jäätiin pahasti muiden takatuuliin. Toiselta merkiltä olikin jo tarkoitus nostaa spinnu ja aloimme valmistelemaan sitä hyvissä ajoin. Köydet oli kuitenkin jotenkin omistuisesti onnistuneet menemään vääristä kohdista ja jouduimme laittamaan monta köyttä uusiksi. Spinnu ei siis noussut heti merkiltä.

Reitin tehtyä reippaan mutkan, aika moni laski spinnun ja niin mekin, koska reitti selvästi kääntyi sivuvastaiseksi. Moni isommista veneistä vielä jatkoi spinnun kanssa sitäkin osuutta. Valitsimme ehkä reitin vähän liian läheltä saaria, koska välillä tuuli meinasi loppua ja alapuolellamme purjehtivat veneet menivät selvästi kovempaa.

Radan uloimman kääntömerkin jälkeen paluumatkalla oli tavoitteena nostaa kurssi radan yläreunaan, että päästään vastaantulevan fleetin yläpuolelta. Nostatimmekin veneemme sinne, kunnes spinnulla tuli AUDI meitä vastaan (sivutuuleen) ja huusimme heille styyraa. Tämän jälkeen he vielä nostivat kurssia ja meidän oli pakko tehdä venda. Lähellä oli ettei meistä tullut Audin uusi keulakoriste. Saimme tästä myös syyn tehdä protesti, joten harjoittelimme myös sitä. Jonkun verran kyllä aiheutti sydämen tykytystä je levottomuutta tuo tilanne vielä jälkeenpäinkin.

Loppumatka sujui ilman suurempia jännityksen paikkoja ja kommelluksia. Kryssillä tuntui vene kulkevan ihan kiitettävästi, kun isotkaan veneet ei millään meistä päässeet ohi. Mutta loppusuoralla sivutuulessa kyllä jäätiin taas niiden matkasta.

Kokonaissijoitus tässä kisassa 16/25. Ihan mukavasti siis meni tämäkin kerta. Ennakkoon ei muistettu tavoitteita asettaa, mutta eiköhän tuo protestin tekeminen ja tuleva protestikäsittely ole jo taas ihan riittävä saavutus tälle kerralle. Ja Spinnupuominpussikin kesti hyvin - ainakin tämän ensimmäisen koitoksen.