Koko päivän oli tuullut melko reippaasti, mutta illaksi oli ennustettu kevyempää tuulta. Tuuli kevenikin jonkin verran ja uskalsimme lähteä kisaan 3 hengen naisistolla. Viikonloppuna oli sovittu, että tällä kertaa arvomme paikat ja niin ollen Anusta tuli pinnanainen, Minä toimin ison skuuttajana ja keulagastina ja Marianne hoiti loput, eli skuuttasi keulan ja spinnun ja toimi vielä pianistina... ja välillä taktikon kuiskaajana.

Saatiin Anun rohkeuden ansiosta hyvä lähtö. Ja muutenkin vene olisi varmaan kulkenut ihan hyvin. Ison skuuttajalla oli vaan suuria ongelmia saada iso hyvin vetämään.

Vähän ennen kääntömerkkiä konttasin kannelle selvittelemään itselleni miten sopinnun köydet menee. Ensimmäinen nostoyritys epäonnistui ja jiippasimme ensin. Nyt spinnu olikin paljon helpompi nostaa, kun köydet oli oikelall puolella.

Jiippaukset sujui perässä melko vahdikkaasti, joten en ihan pysynyt mukana käännöksessä ja niinpä puomin asettelussa sai käyttää ihan kunnolla voimaa. Keulagati olisi myös ollut laskenmassa spinnua jo paljon aiemmin, kuin siihen oli tarvetta. Spinnun voimat tuntuivat paljon suuremmille, kun seisoi siellä kannella.

Heti toisella spinnuhalssilla oltiin aika lähellä joutua kiville, kun toinen vene tuli styyralla meidän kylkeä kohti. Laskimme hetkeksi kurssia, ja häirinnyt vene päätti onneksi jiipata, ennen kuin me oltiin rannalla.

Viimeisellä kääntömerkillä harkittiin jo spinnun laskua, koska tuuli tuli ihan sivusta. Jatkoimme kuitenkin vielä vähän matkaa. Laskimme spinnun alas paljon ennen maalia.

Sain kuulla, että pinnassa jännitti paljon enemmän kuin muuten. Ja että muutkin ajaa pakaroilla... Itse totesin, että onneksi omistan kyseisen veneen, koska tälläisen suoritusken peusteella minua ei varmaan edes huolittaisi naisistoon. Kokemus oli kuitenkin sen verran hyvä, että päättettiin jatkaa samaan malliin ensi kaudella.

Rannassa ehdittiin suunnitella tulevalle kaudella uusi taktiikka: Jaetaan naisisto painon mukaan kovan ja kevyen kelin gastiin. Jokaisella on velvollisuus olla valmiudessa ja ennusteen mukaan sitten kutsutaan sopivan painoinen porukka kisoihin.  Ja paino ei saa paljoa vaihdella kauden aikana...