Illaksi oli joidenkin ennusteiden mukaan luvassa kovaa tuulta ja jopa ukkosta. Jännittyneenä laiturissa tiirailimme taivaalle ja yritimme ennustaa mihin suuntaan pilvet menee ja olisiko joukossa joku ukkosta sisältävä pilvi. Kopukka kuitenkin starttasi laiturista, joten ilmeisesti ukkosta ei ollut odotettavissa.

Eiliset treenit jäi väliin reippaan tuulen vuoksi, joten otimme tiistikset treenin kannalta. Kuten yleensä muutenkin... Ja paikat "arvottuamme" huomasimme jotenkin olevamme samoilla paikoilla kuin aina ennenkin.

Ennen lähtöä tuuli ehti muuttua kevyestä vähän navakammaksi ja taas takaisin. Saimme niskaamme myös monissa ennusteissa olleen sadekuuron. Se tuli kyllä jo ennen kello kuutta. Laiturista lähdettyämme huomasimme, ettei loki kerro nopeutta ollenkaan. Ilmeisesti vene oli ollut liian kauan paikallaan ja jotain vesikasvustoa oli ehtinut lokipyörän ympärille kasvaa. Mutta ei kai se vauhtia haittaa. Paitsi, että sateen vuoksi langat oli juuttuneet purjeeseen kiinni, joten piti sitten purjehtia ihan perstuntumalla.

Tänään tehtiinkin sitten ihan uusi lähtötaktiikka. Ei jääty kärkkymään sinne lautakuntaveneen viereen niinkuin aina ennen, vaan reilusti mentiin lähtölinjan väärään päähän. Siellä saatiinkin pyöriä ihan omassa rauhassa. Ja kärsittiinhän me tietysti vähän siitä paikan valinnasta, mutta toisaalta vene nousi paljon paremmin kuin muilla. Eikä se muu fleetti paljon meidän tuulia häirinnyt, oltiin nimittäin sen verran alhaalla :)

Pientä kisaa saatiin aikaiseksi yhden toisen expressin kanssa. Ja ohitettiin ne kryssiosuudella. Ja ne taas ohitti meidät spinnuosuudella. Spinnun kanssa sai tänään tehdäkin ihan kunnolla töitä, kun välillä ajettiin melkoisen sivutuuleen. Skuutata sai ihan vinssin kanssa ja useamman naisen voimin. Yhden kerran spinnun skuutti karkasi melkein kokonaan, mutta yhteispelillä saatiin taas tilanne hallintaan.

Kokonaisuudessa saatiin vene ihan hyvin kulkemaan, mutta ei kylläkään samaa tahtia kuin muut expressit. No eipä oltu tälläkään kerralla ihan viimeisiä :) joten hyvä kisa!

Taktiikkapalaverissa päästiin taas puhumaan niiden bikinien hankinnasta sekä siitä millainen viiri Priscaan pitäisi tehdä. Käytiin myös keskusteluja tiimipiposta... tai ainakin siitä, että saataisiin samanväriset ja malliset pipot... Priscan vaatemallisto alkaa olla kohta valmis.