Tälle illalle oli luvassa todella kevyttä keliä. Joidenkin ennusteiden mukaan myös sadetta. Tällä kertaa ennuste piti paikkansa. Oli todella kevyt tuuli. Onneksi kisan aikana ei sentään enää satanut.

Kevyen kelin vuoksi ajettiin koneella lähtöviivan tuntumaan ja nostetiin siinä purjeet ylös. Tuulta ei ollut lähes yhtään ja loki ainakin näytti täyttä nollaa. Aikaisemmista lähdöistä poiketen oltiin kuitenkin lähtöviivalla hyvissä ajoin, jopa niin hyvissä, että pläkästä huolimatta killuttiin lähtöviivan yli vähän liian aikaisin. Jouduttiin siis kiertämään lähtöpoiju ja ottamaan lähtö uusiksi. No pyöräytettiin poijun ympäri ja oltiin lähdössä siitä huolimatta ennen monia muita veneitä.

Oli vaikea päättää mistä suunnasta ei tuule ja välillä olisi tarvittu todellakin tupakoitsijaa veneeseen. Oman ja toisten vindeksien avulla, sekä poskituntumalla yritettiin päättää mihin suuntaan milloinkin se tuulenvire kulkee.

Jossain vaiheessa kisaa oltiin jo melko hyvillä sijoituksilla, mutta muu fleetti saavutti meitä spinnumanoovereiden aikana. Tuuli ehti suoran aikana pyörähtää ainakin kerran ympäri.

Kaksi kertaa ehdittiin matkan aikana jopa nostaa spinnu. Ensimmäisellä kerralla huomattiin melko jopeasti, että tuuli tuleekin vähän liian edestä. Toisella kerralla tuulen olisi pitänyt vindeksin mukaan tulla takaa, mutta spinnu ei sitä oikein ymmärtänyt vaan pysyi sitkeästi alhaalla.

Seurailimme lautakuntaveneen liikehdintää ja huomasimme sen siirtyneen "suoran päähän" punaisen lateraaliviitan tuntumaan. Lähestyessämme lautakuntavenettä 0 solmun kovaa vauhtia sieltä ammuttiin kaksi laukausta. Noin ehkä puolet veneistä käänsi siinä vaiheessa keulan kohti kotia ja laittoi koneen päälle. Arvoimme mitä mahtoi nuo kaksi laukausta tarkoittaa. Oliko kisa siis keskeytetty? Me päätimme kokeilla, jos kuitenkin pääsisimme purjeilla oletettuun maaliin saakka, kuten oli ilmeisesti päättänyt moni muukin vene.

Jatkoimme siis sitkeästi spinnuilua kohti lautakuntavenettä. Ja ensimmäisen veneen ylitettyä maalilinjan sieltä kuului selvä torven toräys. Maali oli siis vielä kuitenkin paikallaan. Ja pääsimme kuin pääsimmekin maalilinjan yli huimaa 0 solmun vauhtia. Vähän kyllä epäilyttää, että loki ei toiminut, koska kuitenkin menimme koko ajan selvästi nopeampaa kuin vedessä kelluvat levät.

Laiturissa kyselimme vielä kisaexperteiltä mitä ne laukaukset merkitsi. Ja rataa oli siis vaan lyhennetty. Näin ollen saimme tällä kertaa ihan mukavan sijoituksen. Olisi kuulemma ollut hyvä, jos meillä olisi ollut kilpailusäännöt mukana veneessä... no ehkä ensi kerralla.

Juhlan kunniaksi korkkasimme laiturissa kuohuvaa. Samalla myös vähän testailimme tulevaa vaatemallistoamme. Tulevan viikonlopun kisaeväät jäi vielä suunniittelematta, mutta onhan tässä pari päivää aikaa viestitellä.