Tämän päivän naisistossa Janika, Kirsi ja Meri. Olisi saatu myös yksi nuori mies viereisestä veneestä laitapainoksi, mutta painoa ei "miehellä" mielestämme ollut tarpeeksi.

Kisapäivä alkoi tavaroiden roudauksella veneeltä Kirsin autolle. Huonosti nukuttu yö takana ja kippari uskalsi kuitenkin tehdä kilpakumppaneiden kannustamana päätöksen lähteä laiturista ilman moottoria. Naapuriveneestä saatiin lainaan yksi raavas mies moottoria siirtämään laiturille. Northin trimmiohjetta löytyy Priscasta kolme kappaletta, ja niitä tavattiin taas reippaasti viime hetkillä. Mukaan tarttui ainakin se viisaus, että spinnupuomin pitäisi olla 90 asteen kulmassa suhteelliseen tuuleen. Ensimmäinen päivän suoritus, eli laituristä lähtö sujuikin ihan mallikkaasti. Koska kippari oli nukkunut yön tai lähinnä jättänyt nukkumatta, ei mitään tavoitteita päivälle asetettu. Myös spinnun nosto alkoi hieman mietityttää kovan aallokon vuoksi.

Ensimmäisessä startissa näytimme, että ei olla enää ihan niin kilttejä vaikka nättejä ollaankin. Yritettiin nostattaa kilpakumppani yli lähtöviivan. No, lähtö meni meilläkin aika hyvin. Koska painoa ei olla vieläkään saatu laidalle tarpeeksi, jouduttiin ajamaan kryssit vähän löysillä purjeilla. Ja tietysti siitä kärsi sekä nousukulma, että vauhti. Mutta koska oltiin ylämerkillä vielä melko hyvillä sijoituyksilla oli pakko antaa käsky spinnun  nostolle. Ja hienostihan se saatiinkiin lentämään. Myös jiippaukset sujui mallikkaasti kovasta aallokosta huolimatta.

Toisessa startissa onnistuttiin missamaan ajanotto ihan täysin. Tässä kohdassa kuultiin kipparin suusta kisan ainoa ärräpää. Ja suunnistettiin viivalle vain muiden expressien perässä. Tällä kertaa lähtö oli sitten toisesta rivistä. Nyt ei saatu kryssivauhtia senkään vertaa kuin ensimmäisessä startissa. Tehtiin kuitankin taktinen veto ja haettiin omat linjat kaukana muista veneistä. Taktikointi tällä kertaa kannatti ja huonosta vauhdista huolimatta saatii muita veneitä kiinni ennen ylämerkkiä. Toisella kierroksella jäätiin sitten taas reippaasti. Spinnuilut sentään sujui tälläkin kertaa ihan mukavasti. Toisella kierroksella tuli vielä vähän lisää vaikeusastetta kun vastaantulevat veneet tekivät vendoja suoraan eteen. Ja pientä skabaa oli yhden kisakumppanin kanssa. Viimeiselle alamerkille tultaessa päästiinkin vielä ohi ja järjestys säilyi maaliin saakka.

Yhteistyö sujui naisistolla menestyksekkäästi ja aallokosta huolimatta spinnuilu meni loistavasti. Ehkä ensi kerralla mietitään rantautuminen jo etukäteen ;) mutta harjoitus tekee mestarin ja kaikesta voi selvitä... ja ainakin saatiin paljon yleisöä! Lopulta myös naisiston uudet tiimipaidat saivat kehuja ja vähän ehkä jopa kadehdintaa. Eikä mikään hullumpi saavutus ensimmäiselle päivälle 7/10 molemmissa lähdöissä.