Tällä kertaa tuulta oli ennustettu taas melko mukavasti ja luvassa oli myös puuskia. Perustuuli 7 m/s ja puuskat 10 m/s. Tällä kertaa sääennuste toteutui.

Naisiston massaa ei oltu saatu kasvatettua kovista yrityksistä huolimatta, joten hieman kipparia pelotti lähteä puuskaiseen ja kovaan tuleen kisaamaan. Kipparin egokaan ei paina tarpeeksi,  vaikka onkin kovin tiheä. Tehtiin siis hyvin naisellinen päätös ja laitettiin reivi. Sillä saatiin ainakin kipparin jännitystä paljon pienemmäksi.

Lähtöviivalta oltiin taas hyvin kaukana silloin, kun meidän lähtö olisi ollut. Siinä vaiheessa vasta taidettiin notaa keulaa ylös. Ajanotto meni vähän pieleen ja arviointi petti taas pahan kerran. No toisaalta tästä ei voi oikein muuta kuin yrittää parantaa.

Ehkä osittain reivin ansiosta fleetti lähestyi meitä perä edellä ensimmäisen kryssin aikana. Ja saatiinkin ennen jääpoijua jo joitakin veneitä kiinni. Aika mukavasti saatiin vene kulkemaan kryssillä reilua kuutta solmua.

Sivutuuliosuudella jotkut jo nostivat spinnun ylös. Me jätimme sen suosiolla nostamatta kokonaan puuskaisen tuulen vuoksi. Ja reivin takia jäimme taas vähän jälkeen muista. Onneksi halssit oli tällä kertaa sen verran pitkiä, että ehdittiin saada iso vetoon jo ennen uutta käännöstä :) valitsimme myös ihan omat ajolinjat. Maaliin ei tultu tällä kertaa ihan viimeisenä, eikä hävitty tuntia ensimmäiselle expressille (vain 15 minuuttia). Lopputuloksissa jäimme toiseksi viimeisiksi.

Tavoitteet unohdettiin tällä kertaa asettaa. Syynä siihen oli varmaan kipparin kisajännitys ja poikkeuksellisen kiireinen aikataulu. Käytännössä kisasta muodostui puuska-ajon ja ison trimmauksen harjoitus. Ehkä ensi kerralla tavoitteet jotenkin liittyy taas siihen, että pitäisi olla lähtöviivalla lähdön aikaan.

Naisisto oli koko matkan tällä kertaa oudon hiljainen. En tiedä johtuiko se säästä (keskustelun joutui käymään huutamalla) vai jännityksestä, vai ehkä ankarasta keskittymisestä? Tai ehkä syynä oli se, että kaikilla oli kamala vessahätä, koska heti rantaan päästyämme koko naisisto hävisi vessaan...

Kuohuviinin ja lakupiippujen sekä suklaan avulla porukka taas vähän rentoutui ja päästiin vauhtiin. Ja Illan mieleenjäävin kommentti lohkesi Meriltä, kun hän totesi pohdiskelevaan sävyyn, että "voimme ehkä ostaa myös kirkkaanpunaiset biksut, koska ne sopii hyvin yhteen Priscan teippien kanssa"...  Aikaisemmin suunnitelmana oli hankkia lohenpunaiset.