Illasta oli luvattu sateista. Sateiden kylläkin piti alkaa vasta myöhemmin, mutta niin vain kävi, että treenit oli tällä kertaa sateessa - alusta loppuun. Tuulesta oli ennustettu aika puuskaista. Vaikkakin perustuuli vain 5 m/s. Ja idästä, kuten niin usein aikaisemminkin tänä keväänä.

Naisistossa oli tällä kertaa Janika, Elisa ja Kirsi. Meri ei valitettavasti päässyt, joten spinnun skuuttaajaksi arvonnassa pääsi Elisa, Kirsi oli keulatyttönä ja Janika isossa sekä pianistina.

Olimme pyytäneet tälläkin kertaa mukaan valmentajaa ja säästä huolimatta sellainen onnistuttiin saamaan. Sovittiin tyttöjen kanssa ennen lähtöä, että kun on mies veneessä niin yritetään vähän siistiä kielenkäyttöä.  Ja sitten harjoittelemaan spinnuilua!

Alkuun näytti keli melko kevyeltä, mutta saaren suojasta päästyämme tuulikin jo ihan mukavasti. Käytiin yksi kerta kokeilemassa vähän kauempana ( jiippaus sujui hyvin ja suht nopeasti) ja palattiin sitten takaisin saaren suojiin.

Ja niinhän siinä kävi, että kun on mies veneessä, alkaa harjottelukin olla totisempaa :) treenattiin melko tiiviiseen tahtiin, kiertäen ala- ja ylämerkkiä - jotka kyllä oli taas ihan pielessä tuuleen nähden. Spinnun kanssa kokeilimme "väärältä"puolelta laskua ja nostoa sekä nostoa ilman puomia. Kaikesta huolimatta spinnu lensi hyvin ja köydet ei mennyt solmuun.

Näiden harjoitusten jälkeen on jo sellainen fiilis, että voidaan hyvin lähteä Hankoon. Ja laiturilla keskustelu kävikin jo kuumana siitä, mitä eväitä Hankoon otetaan ja kuka ne hommaa! Eli tärkeimmät ensin...