Kevään viimeinen tiistis. Tällä kertaa gasteina Marianne, Anu ja Janika. Illaksi oli luvattu melko kevyttä tuulta. Ja kaikista muista kisoista poiketen tällä kertaa säädimme myös rikin. Kylläkin vain keskikelin säädöille.

Tavoitteeksi asetettiin vain se, että ollaan ajoissa lähtöviivalla. Viime kerrat ollaan oltu melko kaukana viivasta lähdön koitaessa.

Melko hyvin saatiinkin paikkaa haettua ennen lähtöä, harmittavasti van yksi express sai meidät nostatettua yli lautakuntaveneen ja pienen pyörähdyksen kautta palasimme takaisin lähtöviivalle jonkin verran paukun jälkeen. Tehtiin heti venda, että päästään muiden alta pois ja vapaisiin tuuliin.

Kryssillä ajetiin koko ajan alemmas kuin muu fleetti, mutta satiin sillä pidettyä ainakin hyvää vauhtia. Melkin eteläkärjessä olimme taas saaneet jo monta venettä kiinni.

Kääntömerkillä nousi spinnu ja jiipattiinkin se melkein heti. Meinasi myös tulla tilanne toisen veneen kanssa joka tuli kipparin olan takaa styyralla. No heidän jiipattuaan myös jatkoimme rauhassa spinnuilua. Jostain syystä spinnu ei meillä vetänyt samalla tavalla kuin muilla ja jäimme vähän. Ajoimme  myös taas ihan omaa linjaa, joka oli kaikkia muita alampana, joten huonon vedon syy saattoi olla myös huono tuuli.

"Alamerkillä" ohitsemme oli päässyt jo se viimeinenkin express koska kippari on vieläkin ihan liian kiltti, eikä osaa kilpailla... no siinä on ainakin kehittämisen varaa.

Loppusuoralla nousi vielä spinnu ja hyvin menneen kisan kunniaksi laitetiin se vielä iloisesti rintsikoille. Maaliin päästiin ja tällä kertaa jätettiin myös veneitä useampi meidän taakse. Sijoitus 16/24.

Tänään naisisto oli suurimman osan kisasta melko hiljaisia, mutta tällä kertaa se selvästi kertoi vain ankarasta keskittymisestä. Kipparikin osasi pitää suurimmaksi osaksi suunsa kiinni ja osasi olla antamatta huonoja ohjeita.

Ylitimme tällä kertaa itsemme ja tavoitteet huimasti. Syksyllä pitäisi vaan vielä muistaa tämä fiilis ja kaikki taidot. Tässä on koko kesä aikaa trenata :)